Protiepidemická opatření na Verandě
27. 11. 2021 12:00
Za jakých podmínek je možné uspořádat letošní ročník MCVV?

V reakci na mimořádně špatnou covidovou situaci v České republice přicházejí bohužel do našich životů opět velmi tvrdá opatření. Tyto restrikce se logicky dotknou i účastníků Malé ceny Velké Verandy.

Organizátoři akce, stejně jako její účastníci, jsou povinni dodržovat aktuální mimořádná protiepidemická opatření, která vydává Ministerstvo zdravotnictví, zejména pak část týkající se amatérského sportu.

Na základě těchto opatření musí účastníci starší 12 let prokázat splnění jedné z následujících podmínek:

  • prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce,
  • aplikaci očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní.
  • děti mladší 18 let, osoby s kontraindikací k očkování a osoby rozočkované mohou k prokázání bezinfekčnosti použít i RT-PCR test starý nejvýše 72 hodin.
Dále se dle aktuálního usnesení vlády nařizuje splnění těchto podmínek kontrolovat a účastník akce je povinen splnění podmínek prokázat. Certifikáty (ideálně formou aplikace Tečka) budou kontrolovány na prezentaci proti výdeji startovních čísel. Každý závodník starší 12 let se tak musí k prezentaci dostavit osobně. Závodníkovi, který nepředloží svůj certifikát ke kontrole, nebude vydáno startovní číslo a nebude mít nárok na vrácení startovného.

Omlouváme se těm, kteří se z těchto důvodů nebudou účastnit. Online přihlášky jsou otevřeny do 1. 12. 2021, do této doby je možné se stále do závodu přihlásit i ze závodu odhlašovat. Odhlášeným účastníkům bude startovné vráceno na bankovní účet v plné výši.

Děkujeme za pochopení a věříme, že se nepříznivá epidemická situace v Česku se brzy zlepší a opět se budeme moci na dalších závodech sejít bez obdobných omezení.

Zároveň prosím sledujte novinky na našich sociálních sítích a stránce závodu. Situace je velmi nestálá a výše uvedené podmínky se mohou do konání MCVV ještě změnit.

Hlavní partneři


Partneři
Akci podporují