Statistika 26. ročníku MCVV
2. 12. 2018 17:00
Jak se výsledky 26. ročníku Malé ceny Velké Verandy promítly do statistik si můžete přečíst v tomto článku.

  • 26. ročník provázelo mírně mrazivé počasí, -1°C, zataženo, ke konci závodu spadlo i pár dronounkých kapek. Trať byla jedna z nejrychlejších v historii,, tvrdá, suchá, se sněhovým popraškem. Pouze 8. ročník (rok 2000) by se dal rychlostí trati s letošní srovnávat. Také se poprvé od té doby stalo, že byly překonány najednou oba absolutní rekordy.
  • Závod dokončilo 411 závodníků. Z toho bylo 101 nováčků. Z 310 závodníků, kteří se zúčastnili Verandy minimálně podruhé si 138 zaběhlo osobní rekord (45%). Maximální vylepšení os. rekordu bylo o úctyhodných 26:55 !!. U závodníků starších 20 let (přeci jen děti si ten rekord vylepší raz dva ;-) ) pak maximální zlepšení bylo o 6:56. Na druhé straně hned 4 závodníci si vylepšili svůj osobák o 2 sekundy. I to určitě potěší.
  • Byly překonány tři traťové rekordy - mezi ženami překonala 12 let starý rekord Adéla Stránská, mezi muži své předloňské maximum vylepšil Jan Janů a mezi ženami nad 50 let vylepšila taktéž svůj vlastní rekord Jana Matyášová.
  • Tabulka nejlepších 20 časů se mezi muži i ženami měnila hned 5x. Kromě rekordních Adély Stránské a Jana Janů se do TOP20 dostali svými časy ještě domácí Tomáš Křivda, při své premiéře Michal Šmahel a svým devátým zápisem i legenda MCVV Táňa Metelková.
  • Klub "veteránů" MCVV letos zůstal na stejném počtu jako po loňském ročníku - 44 mužů a 6 žen z uplynulých šestadvaceti ročníků oběhlo trať MCVV alespoň 14x.
  • Nejvíce změn nastalo ve statistice rekordů dle věku, ta se měnila hned ve 14 případech - této statistice i nadále vládne Táňa Metelková s jedenácti věkovými rekordy, na paty ji pak s deseti zápisy šlape duo Aleš Stránský a Jiří Švadlena.

Hlavní partneři


Partneři
Akci podporují