3. 12. 2013 21:27

Rozhovor s vítězi 21. ročníku MCVV
Vojta Grundman v cíli vyzpovídal pro Orlický deník oba letošní vítěze - Petra Vitnera a Táňu Metelkovou ...

Jaká příprava předcházela dnešnímu závodu?
PV: Vrátil jsem se před týdnem z objemové třítýdenní přípravy s reprezentačním družstvem na Zadově, kde jsme naběhali hodně kilometrů a únava je ještě cítit, ale jinak to bylo docela dobré.
TM: Beru ho ještě jako součást sezóny, profil tratě mi vyhovuje. Na krosy jezdím a tento, přes čtyři kopečky, mám ráda.

Jak byste zhodnotili dnešní trať?
PV: Letos panovaly asi vůbec nejtěžší podmínky, jaké kdy pamatuji, poslední kopec byl velmi rozbahněný, nedal se skoro vyběhnout.
TM: Obtížný mi přišel první výběh, tam se to hodně smekalo a potom seběh vrstevnicovou cestou na třetím kilometru a hned nato poslední stoupání, trať dnes byla opravdu obtížná.

Jste spokojení s časem?
PV: I přes náročnou podložku na trati jsem s časem spokojen. Na trati jsem měl od trenéra zprávy, že soupeři jsou za mnou daleko, ale na nejlepší čas to dnes nepůjde, tak jsem do toho nešel úplně naplno.
TM: Svůj traťový rekord už asi nepřekonám, ale já takové krosy ráda běhám, tak je pro mne ta kopcovitá trať výhoda. Vím, že kdyby to byla rovinka, tak mě Marta (druhá v pořadí) pravděpodobně porazí, ale tady si věřím.

Jaké místo na trati pro Vás bylo to nejobtížnější?
PV: Já nemám rád seběhy z kopce, s těmi se peru a vůbec nejtěžší místo celého závodu je pro mne seběh z prvního kopce, tam jsou stromy a já mám oproti orienťákům velký pud sebezáchovy. Orienťáci, to jsou blázni.

Jaké místo má dnešní závod ve Vaší zimní přípravě?
PV: Je to naše tradiční oddílová akce, na kterou jezdíme, beru ho jako zpestření přípravy. Je to úplně něco jiného, než na co jsem zvyklý. Tenhle kros je dominantou orienťáků, to jsou typově úplně jiní běžci.

Jaké cíle máte na další období?
PV: Chtěl bych si zaběhnout patnáctistovku a trojku v hale, ale především zůstat zdravý, abych se mohl soustředit na letní sezónu.
TM: Vzhledem ke svému věku a vytíženosti si již žádné cíle nedávám, já to beru tak, jak to život přinese. Já ani nevím, kolikrát jsem tady vyhrála, já to nepočítám a statistiky nesleduji. Běhám, protože chci a baví mě to.

Hlavní partneři


Partneři
Akci podporují